Over CLS

 

Over CLS

De Corporate Law Society (CLS) is met ingang van het studiejaar 2012-2013 van start gegaan als een dispuut van de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht. Het dispuut richt zich op ambitieuze derdejaars bachelor- en masterstudenten met een bijzondere interesse in het ondernemingsrecht.

De Corporate Law Society onderscheidt zich door het organiseren van interactieve activiteiten op masterniveau over actuele onderwerpen van het ondernemingsrecht. Deze activiteiten zijn sterk praktijkgericht en focussen op de inhoud. Het gaat daarbij zowel om gastcolleges op de Universiteit Utrecht als bezoeken op locatie. Op deze manier kunnen de vergevorderde studenten nader kennismaken met de ondernemingsrechtpraktijk van de advocatuur, het bedrijfsleven, financiële instellingen en de rechterlijke macht.

Voorbeelden van activiteiten georganiseerd door de Corporate Law Society zijn een bezoek aan de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam in combinatie met een lezing van prof. mr. J.H.M. Willems over het enquêterecht, een corporate litigation-reeks, een lezing van mr. P.N. Wakkie over beschermingsconstructies, een workshop over joint ventures en een workshop onderhandelen in de M&A-praktijk en verscheidene bezoeken aan gerenommeerde advocatenkantoren. 

Naast deze inhoudelijke activiteiten biedt het dispuut de mogelijkheid de medestudenten beter te leren kennen bij sociale activiteiten. We hopen je te mogen begroeten bij één van onze activiteiten. 

PwC
Meijburg & Co
CLS-banner001
Inloggenclose