Terugblik kantoorbezoek Van Doorne

Op vrijdag 23 februari hebben wij het kantoor van Van Doorne in Amsterdam bezocht. Bij aankomst werden we welkom geheten door een van de partners, die met zijn ervaring ons enkele tips met betrekking tot de advocatuur wilde meegeven. Vervolgens hadden enkele jongere advocaten een presentatie voorbereid over wat nou een 'management buy out' was. Om de materie meteen tot leven te laten komen werden we in groepen verdeeld, waarna we een 'management buy out' hebben nagespeeld. Er is fanatiek onderhandeld, maar uiteindelijk werd de deal met de Franse investeerder gesloten. Uiteraard werd de dag afgesloten met een borrel in de bruine kroeg van Van Doorne.


Terugblik kantoorbezoek Lexence

Afgelopen vrijdag waren wij met 20 studenten te gast bij Lexence. Tijdens ons bezoek heeft recruiter Julie van Gremberghen een sollicitatietraining gegeven, hebben twee advocaat-stagiaires al onze vragen beantwoord en verteld over hun ervaringen op kantoor en sloten we af met een borrel. Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag, Lexence bedankt!

Terugblik Symposium Private Equity

Op maandag 25 september 2017 vond het Symposium over Private Equity plaats ter ere van het eerste lustrum van de Corporate Law Society. In de prachtige senaatszaal in het Academiegebouw te Utrecht werd het symposium ingeluid door de dagvoorzitter Adriaan Dorresteijn. De eerste spreker, Noëlle Wijnstekers (Hart Advocaten), begon de avond inleidend met het bespreken van de relevante bepalingen van financieel recht met betrekking tot private equity. Vervolgens is Jeroen Thijssen (Clifford Chance) ingegaan op hoe private equity nou in de praktijk werkt. Ten slotte heeft Etzel van Dooren (Universiteit Utrecht) besproken waarom hij twijfelt of 'equity' nog wel bestaat. Na het symposium werd de avond afgesloten met een borrel in café Joost. Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde avond!