Terugblik 2016-2017

Kantoorbezoek DVDW Advocaten

Op 4 mei 2017 hebben wij met de Corporate Law Society (ondernemingsrechtelijk dispuut van de JSVU) een bezoek gebracht aan DVDW Advocaten in Den Haag. Deze dag stond in het teken van faillissementen. Tijdens een overheerlijke lunch konden we al op informele wijze kennis maken met een aantal kantoorgenoten. Daarna brak het inhoudelijke gedeelte aan, waarbij onze faillissementsrechtelijke kennis werd getest en bijgespijkerd. De groep werd vervolgens in tweeën verdeeld en beide teams werkten aan een casus. Wie zou de beste oplossing weten te vinden?! Er moest een keuze gemaakt worden welk bod het beste kon worden geaccepteerd voor de overname van een failliet gegane BV. Nadat beide teams gemotiveerd hun antwoord hadden overgelegd sloten we de dag af met een borrel, waarbij de studenten hun overige vragen nog konden stellen aan de aanwezige kantoorgenoten. Al met al was het een erg leerzame en gezellige dag, zeker voor herhaling vatbaar!

        

Legal Breakfast BarentsKrans

Vrijdag 21 april zijn we met de Corporate Law Society op bezoek geweest bij het in Den Haag gesitueerde BarentsKrans.

Eenmaal aangekomen werden we ontvangen met een heerlijk ontbijtje waarna we onder begeleiding van Thomas van Hövell tot Westervlier en Annemiek Hogeterp aan de slag gingen met een casus waarbij flink moest worden onderhandeld over de uitkomst!

Al met al was het een geslaagde ochtend!

Bezoek ABN AMRO

Op vrijdag 7 oktober hebben we met CLS het hoofdkantoor van ABN AMRO op de Zuidas in Amsterdam bezocht.

Tijdens ons bezoek hebben verschillende sprekers, waaronder trainees van de afdeling regulatory, ons verteld over de business kant van ABN AMRO. Ook heeft het bezoek ons een beter inzicht gegeven in het 'rechtengedeelte'  van het zakelijke bankenwezen.

De middag werd ingeluid met een heerlijke lunch op de 22e verdieping waarna we een rondleiding kregen door het gebouw waaronder de beursvloer van ABN AMRO.

                        

 

wo 21 sep 2016

Op 21 september heeft de eerste CLS-lezing van het studiejaar 2016-2017 plaatsgevonden met als onderwerp de Brexit.

De avond werd aan elkaar geknoopt door Harold Koster, Universitair Hoofddocent van het departement Rechtsgeleerdheid. Vervolgens sprak Paul Reeskamp over hoe zijn kantoor, DLA Piper, omgaat met de aankondiging van de Brexit en welke praktische gevolgen het voor DLA heeft gehad. Daarna heeft Hans Schenk het economische en achterliggende aspect van de Brexit toegelicht waarbij hij ons op het hart heeft gedrukt dat het vrijwel onmogelijk is om alle effecten van de Brexit te voorspellen en dat de tijd het ons zal leren. De avond werd afgesloten met een borrel.